Látta valaki Mengyi Rolandot?

Bárány Balázs a Fidesz-frakciótól követelte Balatonfüreden, hogy vagy taszítsák ki maguk közül az „alkotmányos költséget” szedő képviselőt, vagy tegyék egyértelművé, hogy közéjük való.

Az MSZP elnökségi tagja a Fidesz frakcióülés sajtótájékoztatóinak otthont adó szálloda előtt bírálta a kormánypárti képviselőcsoport tagjait, amiért az ülésen még mindig jelen lehet az az ember, akiről a 168 óra cikke alapján már 35 napja tudjuk, hogy alkotmányos költségnek nevezett kenőpénzt követelt azért, hogy közbenjárjon egy pályázat sikeréért. Hozzátette, hogy a magát Voldemortnak nevező képviselő lebukása óta hallgat és bujkál, még csak elnézést sem kért, nemhogy visszavonult volna a közélettől. A politikus külön nehezményezte, hogy a Fideszből sem szólította fel senki Mengyi Rolandot még a mandátumáról való lemondásra sem.

Bárány az alábbi kérdéseket tette fel a Fidesz-frakciónak:

  • Mikor kívánja a Fidesz a legcsekélyebb utalást is tenni arra, hogy szerintük a közpénzek zsebre rakása üldözendő?
  • Mikor szólal meg Orbán Viktor, hogy tudott-e erről a mocsokról, ami az ő rendszerében zajlik?
  • Itt van-e a teremben az az ember, aki egyengette a pályázat ügyes-bajos dolgait odafönn?
  • Itt van-e a teremben az az ember, aki leadta a drótot a gyanúsítottaknak, hogy le vannak hallgatva – államtitkot sértve ezzel?
  • Itt van-e a teremben az az ember, aki lefújta a pályázatot, hogy ne derülhessen ki, milyen felsőbb körök érintettek?
  • Itt van-e a teremben a titokzatos „L”?

Ahogy korábban Polt Péternek kijegyzetelt Büntető törvénykönyvet is vitt – ami után hamarosan ki is kérték Mengyi mentelmi jogát -, Bárány Balázs eljuttatott Mengyi Rolandnak az alábbi, előre megírt lemondónyilatkozatot, és felajánlotta, hogy az aláírása után saját kezűleg juttatja el Balatonfüredről Budapestre. 

Alulírott Mengyi Roland ezúton kijelentem, hogy lemondok minden közjogi pozíciómról, így elsősorban országgyűlési képviselői mandátumomról, ezen kívül a Fideszben betöltött összes funkciómról is. Teszem ezt azért, mert egyértelmű vált, hogy morálisan csődöt mondtam, így teljes mértékben méltatlanná váltam arra, hogy ebben az országban még valaha közfeladatot lássak el. Az általam zsebre rakott alkotmányos költségeket visszafizetem, a magyaroktól elnézést kérek, a magyar közéletből pedig végérvényesen visszavonulok.

Balatonfüred, 2016. szeptember 8.

Egy jogállamban most nem én tartanék itt sajtótájékoztatót, hanem a Fidesz pártelnöke, Orbán Viktor olvasná fel a kamerák előtt Mengyi Roland ezen nyilatkozatát – mondta Bárány Balázs.