Belföld | Hoppál Péter kormánypropaganda
2013. augusztus 30. 12:50

Le kell váltani a "tolvaj kormányt"

Török Zsolt pénteki sajtótájékoztatóján Hoppál Péter Fidesz-szóvivő közlésére reagált: az MSZP minden ágazatra vonatkozóan elkészítette programját, amelynek összefoglalóját az ellenzéki összefogás vezetői - Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője - együtt mutattak be.

Felhívta a figyelmet, hogy míg a Fidesz a régi szereplők visszatérését kifogásolta a baloldalon, az MSZP felső vezetésének átlagos életkora 40 év alatt van. Ezzel szemben a Fidesz vezetése jóval öregebb, "a Fidesz tele van korábbi MSZMP-sekkel, volt komcsikkal és olyanokkal, akik az elmúlt 23 évben vagy az azt megelőző állampárti időszakban jól meggazdagodtak a politikából" – jelentette ki.

Szerinte a Hoppál Péter által vázolt gazdaságpolitikai tervek, amelyeket a Fidesz szóvivője a baloldalnak tulajdonít, a Fidesz titkos gazdaságpolitikájának részei lehetnek. Hiszen a Fidesz a bankokkal összekacsint a háttérben, és ahogy az elmúlt három évben, úgy most is csak szóban harcol ellenük, a gyakorlatban viszont együtt osztoznak a hasznon - mondta Török Zsolt.

Úgy összegzett: új, demokratikus kormányra van szükség, mivel az elmúlt három évben emelkedett az államadósság, nem csökkent a munkanélküliség, az emberek pedig rosszabbul élnek, mint korábban.