mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | fizetésemelés 2015
2015. november 02. 15:22

Legyen fizetésemelés Magyarországon!

El kell döntenie a kormánynak, hogy fűtött focipályákat akar saját magának, vagy fűtött otthonokat akar a magyar embereknek! – fogalmazott Tóbiás József hétfői napirend előtti felszólalásában.

Egy a nemzetéért felelősséget vállaló kormánynak figyelnie kell a társadalmi békére, és úgy kell kormányoznia, hogy a társadalmi feszültségek ne növekedjenek, a versenyképességhez és a jobb élethez való jogot viszont minden eszközzel igyekezzen megvalósítani – jelentette ki az MSZP elnöke.

Tóbiás József szerint Magyarországnak ma nem felelős nemzeti kormánya, hanem pártkormánya van, ahol a két párt érdekei a nemzeti érdekek fölé emelkedtek.

A politikus köszönetet mondott a Habitat for Humanitynek, amiért a kormány helyett végezte el a szegénységi adatok mérését. Az adatok alapján szembe kell nézni azzal, hogy ma 800 ezer család él Magyarországon a számlák kifizetése után szegénységben, 522 ezer ember él olyan háztartásban, ahol nincs WC, 240 ezer lakásban nincs vezetékes víz, egymillió háztartásban nincs csatorna és 96 ezer gyermeknek nincs áram a szobájában.

Tóbiás József azt kérdezte, ha van 3 milliárd forint arra, hogy télen is lehessen fűteni a focipályát, miért nem szentelnek figyelmet a szegénységben és a dolgozói szegénységben élőknek.

Az MSZP továbbra is fizetésemelést követel mindenki számára, aki az országot működteti – szögezte le.

Az MSZP elnöke szerint a fizetésemelések elmaradásával nemcsak a gazdasági növekedést akadályozza a kormány, hanem gerjeszti az elvándorlást, aminek következtében hiányszakmák tömege jelenik meg.

El kell döntenie a kormánynak, hogy fűtött gyepeket akar saját magának, vagy fűtött otthonokat akar Magyarországnak – fogalmazott Tóbiás József.

Kapcsolódó párttagok