Belföld, Gazdaság | NAV pénztárgépmutyi
2013. december 13. 17:54

Legyen ingyenes a pénztárgépcsere a legkisebb vállalkozásoknak

Erről Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese beszélt pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, a kisvállalkozások büntetésre számíthatnak az új évtől, mert a kormány hibájából nem áll rendelkezésre elegendő pénztárgép. "A vak is láthatja, hogy az egész pénztárgépcsere arról szól, hogy újabb piacot nyúlnak le a fideszes haveroknak" - fogalmazott, hozzátéve, gyanúsnak tartják azt is, hogy Orbán Viktor kormányfő a kicsiket bünteti, a nagyok kivizsgálását azonban halogatja. Józsa István ezzel a NAV-botrány kivizsgálására utalt, amelyet szerinte a Fidesz szabotál.

Kiemelte: az MSZP a parlamentben hétfőn név szerinti szavazást kér annak tisztázására, hogy kiderüljön, kik támogatják az összesen ezermilliárd forintos adócsalás gyanú kivizsgálását és kik "falaznak" a miniszterelnöknek. Megjegyezte, amennyiben a kormánypártok a jövő héten nem támogatják a testület felállítását, akkor bebizonyosodik, hogy a kabinet "fedezi az adócsalókat".

A szocialista képviselő szólt arról is, hogy az MSZP támogatja az Együtt-PM javaslatát, amely arra irányult, hogy az adóhatóság jövő év március 31-ig ne szabhasson ki bírságot a pénztárgépcserével összefüggésben. Józsa István emellett ezúttal is szorgalmazta, hogy a legkisebb vállalkozásoknak legyen ingyenes az online pénztárgépek kötelező cseréje, valamint az ahhoz kapcsolódó internetes adatforgalom. A többit pedig bízzák a választás után felálló új szocialista kormányra - fűzte hozzá.