Lehet-e exportálni a Kopaszi-gátat?

Milyen piaci feltételek mellett nyújtott hitelt két Orbán-közeli vállalkozásnak az Eximbank, amely azért áll a Külügyminisztérium felügyelete alatt, mert külgazdasági tevékenységet kellene folytatnia? – tette fel a kérdést sajtótájékoztatóján Tóbiás József.

Pártunk elnök-frakcióvezetője a bank székháza előtt jelentette be, hogy az MSZP a józan többség nevében szeretné megismerni és nyilvánosságra hozni azokat a szerződéseket, amelyek a hatalmas összegű támogatásokról szólnak, ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk a bankhoz.

Meg akarjuk tudni, hogyan képes egy exporttevékenységre specializálódott bank ilyen komoly összegeket ilyen rövid idő alatt biztosítani a Kopaszi-gát és a TV2 megvásárlására – jelentette ki a politikus, aki szerint felvetődik a kérdés: milyen exporttevékenységet folytat a Kopaszi-gát vagy a TV. Ugyanis az Eximbank elsődleges feladata a magyar vállalkozások export-támogatása, ezért tőkésítik fel az intézményt a magyar adófizetők pénzéből.

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy Orbán-közeli vállalkozók - Andy Vajna és Garancsi István - hazai tevékenységükhöz több mint 23 milliárd forintot kaptak az Eximbanktól hiteltámogatásként.

Kapcsolódó párttagok