Lehet-e gyűlölettel etetni a magyar gyermekeket?

Minden egyes tagállami kormány eldöntheti, hogy milyen migrációs politikát támogat, azonban egyetlen valamire való európai kormány sem óriásplakátokon próbálja meg a maga igazát közzétenni, hanem valódi cselekedetekkel, amelyeknek viszont meg kell felelniük a méltányosság és az igazságosság követelményeinek is - rögzítette Szanyi Tibor, EP-képviselő, keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján.

Orbánék az ominózus plakát akcióval és a halálbüntetés belengetésével csak a magyarországi kormányzati szinteket is elérő korrupciót kívánták elfedni, azaz a magyar kormány gyáva mozdulata, hogy saját maga tehetetlenségét európai dimenziójú problémává avanzsálta. Ennek egyenes következménye az, hogy az Európai Parlament holnap határozatban ítélheti el Orbán Viktort és kormányát.

A kormány által indított "plakátháború" költségeiből akár több ezer gyermeket lehetne táboroztatni, ahogy azt korábban már Harangozó Tamás is aláhúzta. Azonban van ennél nagyobb összeg is, az az 50 milliárd forint, amit Rogán Antal barátai a "rogáni letelepedési kötvény" jutalékaként tettek zsebre. Ebből az összegből a jelenlegi és összes elképzelhető jövőbeni magyarországi menekült problémája megoldható lenne vagy számos további társadalmi probléma kezelése is elkezdhető lenne. Ilyen többek közt a gyermekszegénység és a gyermekéhezés kérdése és annak magyarországi felszámolása. Ez például egy olyan probléma, mely terén a kormány semmilyen eredményt nem tud felmutatni. Itt mutatja meg magát az orbáni politika cinikus volta, amikor a haveroknak juttatnak, a gyermekeket pedig éhezni hagyják.

Szanyi Tibor összegzésképpen aláhúzta, az EP-ben készülő határozat vonatkozásában egy ponton minden pártcsoport véleménye megegyezik, jelesül abban, hogy Orbán Viktor az európai értékek ellen uszít. Ez pedig nem magyar belügy, így szavazatával támogatni fogja Orbán Viktor és kormánya tevékenységének határozatban való elítélését.