Belföld | 3-as metró Budapest
2014. július 25. 12:40

Lemondott napi 400 ezer utasról a Fidesz?

Aláírásokat gyűjt az MSZP azért, hogy a 3-as metró felújítását minél hamarabb kezdjék el. Erről Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke beszélt a Határ úti metrómegállónál tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő kijelentette, nem elég, hogy a kormány garanciát vállal, hiteget és lenézi a budapestieket, a felújítást azonnal el kell kezdeni.

Emlékeztetett arra, hogy egy héttel korábban a Nyugati pályaudvarnál füstölt a metró. Mint mondta, az elmúlt két évben 52 alkalommal állt le a forgalom ezen a vonalon, amelyen 400 ezer ember utazik naponta, akiknek a megélhetése, munkahelye csak a 3-as metrón keresztül érhető el.

Tarlós István főpolgármester azon nyilatkozatával kapcsolatban, mi szerint „A metró nem életveszélyes, de azzá válhat.”, a szocialista politikus elmondta, kormányzati szinten és a fővárosban is „pingpongoznak a 3-as metró ügyével”.

Véleménye szerint a Fidesz „forró krumpliként dobálja a most már végstádiumban lévő 3-as metró ügyét”, több százezer utassal játszik „orosz rulettet” naponta. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy Lázár János áthúzta a budapesti fejlesztési forrásokat, melynek következtében április óta nem érkezett uniós fejlesztési pénz.

Nem hallgatják meg az emberek hangját – mondta – ezért ezzel az aláírásgyűjtéssel ezeket a hangtalan tömegeket képviseljük – tette hozzá.

Ha Tarlós István nem lesz képes „kitaposni” a saját kormányából a felújítást, akkor „kitapossák” az aláírók, illetve őszre a főváros lakosai – jelentette ki.

Az aláírásokat a 3-as metró vonalán minden megállóban, az MSZP helyi irodáiban, valamint a párt Jókai utcai székházában gyűjtik.