Lépni kell, mert elvándorol az ország

A szavak helyett már konkrét lépéseket, akciókat követelek a kormánytól, mert ha így megy tovább, akkor Magyarországon nem marad nővér, orvos, de ács, villanyszerelő és targoncavezető sem – mondta sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

Pártunk európai parlamenti képviselője kijelentette, hogy míg 1956-ban 200 ezren menekültek nyugatra Magyarországról, az elmúlt másfél-két év alatt elérte a 600 ezret a külföldre vándorolt honfitársaink száma. Mint mondta, ők azok, akik a „lábukkal szavaztak” a magyar gazdasági, társadalmi és politikai helyzetről. A felmérések szerint a 19-30 év közötti fiatalok fele, a 30-40 éves korosztálynak pedig harmada jelezte, hogy külföldön akar letelepedni.

Ujhelyi István uniós képviselőként megismerkedett a külföldön élő magyar közösségekkel, és tapasztalatai alapján fogalmazta meg „hazaváró kiáltványát”, amely 10 pontból áll.

Ezt nemzeti minimumként kellene kezelni, de ha erre a Fidesz nem hajlandó, és továbbra is elhazudja a kivándorlás veszélyét és tényét, akkor megtesszük mi – jelentette ki.

Az innen letölthető kiáltványban a foglalkoztatással, a bérfelzárkóztatással, a hazatelepülést és az itthoni újrakezdést segítő uniós alapok létrehozásával, a felsőoktatás újraszervezésével, a fiatal vállalkozások támogatásával, bérlakás építési programmal, a lakossági internethasználat fejlesztésével és a biztonságos közélet megteremtésével kapcsolatos követelések szerepelnek.

Kapcsolódó dokumentumok

hazavarotizpontkialtvany.pdf ( 311.67 kB )

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53

Kapcsolódó párttagok