mszp.hu | Belföld | aláírásgyűjtés népszavazás
2016. június 21. 17:16

Lesz Magyarországon valódi népszavazás

„Az MSZP június 28-án leadja a föld kérdésében a valódi népszavazáshoz szükséges aláírásokat, viszont az utolsó pillanatig gyűjti, mert nem bízhatunk sem a Nemzeti választási Iroda, sem pedig a Nemzeti Választási Bizottságban” – hangoztatta Tóbiás József kedden Szegeden.

A népszavazás kötelező kiírásához szükséges 200 ezer támogató aláírás már megvan, a túlbiztosítás azonban bőven indokolt, gondoljunk csak a februári 23-i kopaszbalhéra, és a magyar jogállam fekete keddjeként elhíresült botrány szégyenteljes utóéletére.

Tóbiás József pártelnök Szegeden Botka László polgármester, csongrádi pártelnök oldalán megköszönte a megyei aktivistáknak annak a több mint 10 ezer aláírásnak az összegyűjtését, amellyel hozzájárultak a valódi népszavazáshoz, egyszersmind egy kicsit az Orbán-kormány szükségszerű bukását is közelebb hozták.

A valódi népszavazás ugyanis nem csak a földről szól – jelentette ki Tóbiás József, hanem egy élhető Magyarországról, ahol a vidékről nem mondanak le, ahol nem kisvasutak és nem presztízsberuházások épülnek, hanem oktatásba, egészségügybe, és a szociális ellátórendszerbe fektetnek. Azért, hogy a 21. században mi elmondhassuk: igen, megértettük jövő szavát, azt, hogy az emberekbe és a jövőbe kell befektetni ahhoz, hogy élhető és gyarapodó legyen a vidéki Magyarország is – mondta.

Tóbiás József köszönetet mondott Botka Lászlónak azért, hogy az elmúlt hónapokban minden energiáját abba fektette, hogy reményt adjon a változásra azoknak, akiknek a jelenlegi kormány már semmit nem ad.

Botka László a sajtótájékoztatón annak adott hangot, hogy a megyei választópolgárok többsége változást akar, és a népszavazást jó eszköznek tartja arra, hogy kifejezze a kormánnyal szembeni elégedetlenségét. Az itt élő választópolgárok többségének elege van most már a mindennapos korrupciós botrányokból és abból, hogy a fideszesek már nem is csinálnak titkot abból, hogy a politikájuk lényege a közjavak saját maguk között való újrafelosztása.

A Fidesz a választók tudta és megkérdezése nélkül döntött úgy, hogy az állami földeket, a trafikokat, a nyugdíjpénztárakat és a különböző profitot termelő ágazatokat személyre szabott törvényhozással a saját klientúrájának és rokonainak adja. Az MSZP a népszavazásig hátralévő hónapokban minden magyar embert arra fog kérni, hogy vegyen részt rajta, mert ez egy olyan alkotmányos, európai és demokratikus lehetőség, amikor egyértelműen piros lapot mutathatunk fel a Fidesz-kormánynak – fejtette ki Botka László.

Szalay István emlékére

2022-09-02 13:21

Kapcsolódó párttagok