Lopkodás után kapkodás

Erről az MSZP politikusa beszélt kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, egy percig sem volt kétsége afelől, hogy Szabó Máté egyetért majd álláspontjukkal, vagyis azzal, hogy a rokkantak felülvizsgálata sérti az alapvető jogokat, mivel ellentétes az emberi méltóság, a tisztességes eljárás és a szociális biztonság elveivel.

Korózs Lajos az újságírók rendelkezésére bocsátotta azt a levelet is, amelyben Szabó Máté köszönetet mond neki beadványáért. Az ombudsman levelében megemlíti, hogy ennek, illetve mintegy negyven másik hasonló tartalmú panasznak helyt adva döntött úgy, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul.

"Sírni tudnék amiatt a gazemberség miatt, ahogy a rokkantnyugdíjat és a baleseti rokkantsági nyugdíjat kinyírták a magyar nyugdíjrendszerből" - fogalmazott Korózs Lajos, aki korábban az auschwitzi módszerekhez hasonlította a kormány eljárását, ám ezen hasonlat miatt később elnézést kért.   

Az MSZP elnökségi tagja tájékoztatója második felében arról beszélt, kíváncsi, hogy a kormány az elmúlt két évben mennyi pénzt költött a nyugdíjrendszer átalakításának különféle, ma már szavai szerint a kabinet által is elismerten meg nem valósuló terveire. Az elvetett ötletekre példaként említette az egyéni nyugdíjszámla bevezetését, illetve a gyermekek számának nyugdíjrendszerbe foglalását. "Örülök, hogy leállították ezeket a hülyeségeket" - fűzte hozzá, kiemelve: a következő szocialista kormány feladata lesz, hogy helyreállítsa azokat a károkat, amiket a jelenlegi kabinet végezett a nyugdíjak területén.