Lukács Zoltán: a lakásáfa csökkentésének haszna is fideszes cégekhez folyik be

Akinek a kezét a Fidesz elengedte, azokét az MSZP megfogja. Ezt Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettese mondta azon az ételosztáson, amelyet az MSZP az erzsébetvárosi önkormányzat előtt szervezett szombaton 11 órától. A politikus arról is beszélt, hogy a lakásáfa csökkentésének haszna is a fideszes cégek zsebébe vándorol.

Lukács Zoltán elmondta: senkit nem lehet magára hagyni, ez a baloldaliság alapja, ez az igazi MSZP. „A jobboldali Fidesz rengeteg ember kezét elengedte. Ezeknek az embereknek a kezét nekünk, az MSZP-nek kell megfognia, mert nem mondhatunk le egyetlen emberről, egyetlen honfitársunkról sem. Mindenki egyformán fontos.”
Mindez persze nem csak karácsony előtt, hanem az év minden napján igaz. Ezért szervez az MSZP egész évben karitatív akciókat: ételosztásokat, ruhagyűjtéseket, iskolakezdési támogatásokat. Lukács Zoltán elmondta: most, karácsony előtt a Mosoly-doboz akciójukkal gyermekruhákat, meleg takarókat, tartós élelmiszert, könyveket, játékokat gyűjtenek a rászoruló családoknak. Decemberben csaknem száz helyen volt a pártnak valamilyen karitatív akciója. Lukács Zoltán szerint az, amit adnak, nem csak meleg ruha, vagy meleg étel, sokkal több annál. „Mi itt reményt is adunk. Azt a reményt, hogy Magyarországon van még emberség, van még egymásba kapaszkodás.”

Az MSZP alelnöke szólt arról is, hogy a Fidesz lakásépítésre vonatkozó áfacsökkentése a legkevésbé az emberek megsegítéséről szól. A politikus szerint ez is része a lopásalapú kormányzásnak. „A Fideszhez közeli emberek az elmúlt években felvásárolták a legnagyobb építőipari cégeket, így a kormány az áfacsökkentéssel a haverjai zsebét tömi tele. Azért vitték le az új lakások építésének áfáját, hogy így növeljék a saját cégeik bevételét. A Magyar Építő Zrt. például már Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségéhez tartozik. A Fidesz csak azért ad pénzt, hogy aztán az emberek ezt azonnal a fideszes cégek zsebébe dugják.”

Lukács Zoltán szerint ez a trükk jól bizonyítja, hogy a Fidesz még akkor is lop, amikor úgy látszik, hogy segít.