Luxus Orbánnak, megszorítások az országnak

Az Orbán-kormány elmúlt két és fél évének tapasztalatait összegezve a szocialista párt szóvivője elmondta: 30 hónap alatt 30 új adót vezetett be a Fidesz, a napokban mégis az életszínvonal emelkedését próbálják bebeszélni az embereknek. Teszik ezt úgy, hogy közben már családok százezreinél kapcsolták ki a villanyt és/vagy a gázt, mintegy 50 ezer háztartásban már kikapcsolták az áramot, mintegy 120 ezerben pedig a gázt, a fatüzelés pedig évtizedek óta nem látott „népszerűségnek” örvend.

Hiába roadshow-zza végig a médiát a kormány rezsicsökkentő reklámakciójával Rogán „Mr. 10%” Antal, amíg a rezsiköltségek az elmúlt években közel 20 százalékkal emelkedtek, a Fidesz-kormány a díjhátralékkal küszködő családokon pedig csak a türelmi idő 90 napról 60 napra való csökkentésével „segít” – hangzott el a Fidesz frakcióvezetőjének közelmúltbeli papagájkommandós bevetései kapcsán.

Török Zsolt a tájékoztatón Selmeczi Gabriella legfrissebb nyilatkozatát sem hagyta szó nélkül. A Fidesz szóvivőasszonyának csütörtöki kijelentésére, mi szerint sikeres a kormány esélyteremtési politikája, a szocialista szóvivő úgy reagált: a fideszesek az esélyegyenlőség növekedéséről beszélnek, holott a gyermekes családok a családi pótlék emelésével is számol(hat)tak volna, és a kormány rokkantak tízezreit dobták ellátás nélkül az utcára.

És amíg a szegények vagy éppen a krónikus betegek emberhez méltó életkörülményeinek fenntartásán spórol a kormány, a saját luxusára semmi pénzt nem sajnál, ebből pedig elég volt – mondta, hozzátéve: a további társadalmi károkozás megállítása érdekében a ki- és beszámíthatatlan politikát folytató Orbán-kormány mielőbbi leváltására van szükség.