Magyarország érdeke a józanság és a középút politikája

Magyarország érdeke a józanság és a középút politikája - mondta Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke hangsúlyozta: Magyarország érdekeit csak akkor lehet európai szinten képviselni, ha ott vagyunk az Európai Parlamentben.

„Európa, de okosan” - ezzel a gondolattal kezdte tájékoztatóját Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Véleménye szerint el kell kötelezni magunkat az európai értékek mellett, de több józan észre és kevesebb erőfitogtatásra van szükség a nemzeti érdekek képviseletekor. Hibás az Unió-ellenes gondolkodás is - folytatta - hiszen fejlesztéseink 97 százalékát uniós forrásokból finanszíroztuk. Az MSZP 5 pontban foglalta össze európai politikáját.

Fontosnak tartjuk az alapvető élelmiszerek áfájának egy számjegyűre csökkentését. Uniós szabályozásra van szükség az európai minimálbér bevezetéséhez is. Mint elhangzott, ma hazánkban minden harmadik ember minimálbéren van bejelentve, ezért annak mértékét növelni kell.

Ugyancsak fontos az európai minimál nyugdíj uniós szabályozása. Az egyenlő munkáért egyenlő bért alapelv szerint nem lehet különbség a férfiak és a nők fizetése között sem - mondta az MSZP elnöke. Mesterházy Attila végül választ vár Vona Gábor Jobbik elnöktől arra: vajon igaz-e, hogy a listájuk 3-ik helyén álló Kovács Béla orosz ügynök volt?