Magyarország jobbat érdemel!

Török Zsolt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz ígéretei közül sem az adóterhelés csökkentése, sem a gazdasági növekedés, sem az államadósság mérséklése nem valósult meg, ehelyett az adóterhelés átlagosan két százalékkal nőtt, recesszió van, az államadósság az utóbbi időben emelkedett, az ígért egymillió új munkahellyel szemben pedig kevesebben dolgoznak a versenyszférában, mint a kormányváltáskor.

Hozzátette: a Fidesz ellenzékből erős forintot követelt, ehhez képest az árfolyam ma lényegesen gyengébb, mint 2010-ben volt, olcsó hitelezést sürgetett, de Orbán Viktor kormányzása alatt a hitelezés leállt, a beruházások szintje pedig nagy mértékben csökkent.

A reálbérek csökkentek, az árak, különösen az élelmiszereké és az üzemanyagoké, drasztikusan emelkedtek. De nem csak az emberek élnek rosszabbul: a demokrácia romokban, a sajtószabadság korlátozva, az ország nemzetközi megítélése a kormány miatt siralmas - fogalmazott Török Zsolt.

Mint mondta, az MSZP az elmúlt fél évben azért mutatta be kilenc szakpolitikai és négy regionális programját, mert Magyarország az Orbán-kormánynál jobbat érdemel. Kitért arra is, hogy az ezekről folyó ellenzéki egyeztetések első köre várhatóan áprilisban véget ér, a helyi megbeszélések viszont folytatódnak.

Arra kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy írjanak emailt, levelet, keressék fel helyi irodáikban a demokratikus ellenzék (Együtt 2014, LMP, PM) helyi és megyei vezetőit, s kérjék meg őket: vegyenek részt ők is az összefogásban, csatlakozzanak ők is az ellenzéki kerekasztalban megkezdett munkához! - tette hozzá.