Belföld | szociákis munkások kilakoltatás
2012. március 09. 10:54

Magyarország kikapcsolása, kilakoltatása

A szocialista párt elnökségi tagja elmondta: nem azért szorgalmazzák a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását a fűtési szezon végéig, hogy a bajba jutott embereket "napfényben lehessen kiköltöztetni" az otthonukból, hanem azt várják a kormánytól, hogy április 15-ig gondoskodjon azokról az intézkedésekről, amelyek védelmet nyújtanak a kilakoltatással leginkább fenyegetett idős embereknek és családoknak. A moratóriumot mindaddig fent kell tartani, amíg ez meg nem történik - tette hozzá.

Az MSZP-s politikus példaként hozta, hogy növelni kellene a szociális ellátórendszer kapacitásait, a szükséglakások számát, illetve hogy sokkal több szociális munkásra, családgondozóra lenne szükség, az államnak pedig garantálnia kell az ehhez szükséges pénzt.

Ugyanakkor azt is mondta: nem elég, hogy a kormány "senkit nem hagy az út szélén", az lenne a cél, hogy senki ne is kerüljön oda. Ezzel összefüggésben ismét a csődvédelmet, illetve az adósságok átütemezést biztosító magáncsőd intézményének bevezetését sürgette.