Belföld | magyar zászló
2014. november 26. 14:22

Már van a magyar zászlónak ünnepe!

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a vonatkozó fideszes előterjesztés ellenére már van a magyar zászlónak ünnepe, az 1848 óta március 15-e. Tóbiás József szerdán Budapesten méltatlannak minősítette, hogy a magyar zászló és címer napja március 23-án legyen, mondván, ehhez a naphoz Mussolini és Hitler is köthető.

A politikus - a elnökségi ülését követő - sajtótájékoztatóján azon véleményének adott hangot, hogy minden március 15-én pártállástól függetlenül mindenki úgy tűzi ki a kokárdát, hogy azzal a nemzeti trikolort ünnepli. Kifogásolta, hogy március 23-a legyen a magyar zászló és címer napja, mert 1919-ben Benito Mussolini ezen napon hirdette meg fasiszta pártjának létrehozását, 1933-ban pedig Hitler március 23-án jelentette be a német felemelkedés programját.

A magyar zászló az erőt, a hűséget és a reményt szimbolizálja - jelentette ki a kokárdát viselő Tóbiás József. 
Kifejtette: erős Magyarország csak akkor van, hogy ha egy felelős kormány azon dolgozik, ne legyen négymillió létminimum alatt élő ember. A hűséget pedig egy felelős kormány az európai integrációban Magyarország nemzeti érdekeinek a képviseletével akarja megvalósítani - tette hozzá. Emellett a kormánynak reményt kell adnia minden Magyarországon élőnek, és azoknak, akik boldogulásuk keresése miatt elhagyták az országot, arra, hogy visszatérhessenek - közölte.

Tóbiás József szerint a jelenlegi kormány felelőtlen, játszani akar a szimbólumokkal. Jó lenne, ha a kormány a megosztás politikája helyett a nemzeti egyetértés politikáját folytatná - tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy az elnökség ülésén értékelték a vasárnapi újpesti választás eredményét. Közölte, hogy az MSZP által egyedül elért győzelem 14 év időközi választási kudarcai után történt. A munkát folytatni kell, mert az újabb sikereket hozhat az MSZP-nek - tette hozzá.