Martin Schulz médiatörvény
2011. március 15. 13:00

Martin Schulz: Nyitott, őszinte szavakat kell használnunk

A német politikus kiemelte, hogy a határok megszűnésével és az Európai Unióba való belépéssel egy nagy családdá vált a kontinens minden nemzete. A németek számára különösen fontos volt a magyarság szerepe az egyesülésben, hiszen a vasfüggönyön Ausztria felé Magyarország segítségével juthattak el németek - emlékeztetett Martin Schulz.

Miután egy közösségben élő nemzetekről beszélünk, különösen fontos, hogy nyitott, őszinte szavakat használjunk egymással. Világos, hogy a médiatörvény nem csupán Magyarországon, hanem az egész közösségben hullámokat ver. Azt viszont nyíltan ki kell jelenteni, hogy az Európai Parlamentben nem a magyarokat, hanem Orbán Viktort kritizálták. Erre saját példával is szolgált a frakcióvezető: a német kancellárt, Angela Merkelt is sokan kritizálják, azonban ez nem egy nemzet kritikája!

A magyar médiatörvény rossz és ezért kötelessége kritizálni minden demokratának - mondta Martin Schulz. Egy demokráciában a média kontrollálja a hatalmat és nem fordítva.

Az Európai Parlament képviselője kitért az Észak-Afrikában zajló forradalmi eseményekre is. Nagyon sokat lehet tanulni ezen történésekből is, hiszen a Facebook, Twitter és más internetes alkalmazások segítségével szerveződnek, tájékoztatják a világot. Bizonyíték ez arra, hogy egy változó és gyorsuló világban is a legfontosabb a szabad véleménynyilványtás!

A Fidesz kétharmada egy legitim választás eredménye, de Magyarországnak szüksége van egy erős ellenzékre is - mutatott rá Martin Schulz.

 "Ezért is jöttem most el, ezért vagyok itt Önökkel, hogy támogassam az MSZP-t és barátaimat. Nyugodtan támaszkodjatok ránk, mellettek állunk. A magyar ellenzék nincs egyedül!" - zárta beszédét a frakcióvezető.