Matolcsy lemondásának nincs akadálya

Megpróbáltuk átadni Matolcsy György jegybankelnöknek a felmondását, mert meggyőződésünk, hogy miközben saját barátait megmentette a Quaestor-ügyben, addig tízezreket hagyott adósságban, megpróbált eldugni 260 milliárd forintot, konkrétan egymilliárd dollárt igyekezett közpénzből magánpénzé alakítani, majd lebukott.

Erről Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője beszélt a szerdai, MNB előtt tartott sajtótájékoztatóján, ahová a párt országgyűlési képviselőcsoportjának több tagja is elkísérte.

A pártelnök szóvá tette, hogy egy „Matolcsy-alapítvány” kuratóriumának egyik tagja ráadásul azt is megfogalmazta, hogy nemcsak a haverokat és a rokonokat, hanem a Fidesz 2018-as választási győzelmét is segítik közvetetten.

Matolcsy mától nem a köz szolgálója, hanem egy pártkatona havi ötmillió forintért, ezért méltatlanná vált a jegybankelnöki tisztségére – fogalmazott Tóbiás József.

A felmondólevél átadása mellett Harangozó Tamás levelet küldött Áder János köztársasági elnöknek, aki kinevezte Matolcsyt a miniszterelnök kérésére.

Ha Matolcsy mégsem írja alá felmondását, akkor arra kérjük Áder Jánost, hogy mentse föl Matolcsyt – tette hozzá az MSZP elnöke.

A felmondólevelet Kati Attila vette át, Matolcsy éppen nem volt az épületben. Az MSZP elnöke egy héten belül vár választ.