Matolcsy menjen, de a közpénzt hagyja a költségvetésben!

Matolcsy György a kiszolgáltatottak vámszedője lett, méltatlanná vált a Magyar Nemzeti Bank vezetésére, ezért le kell mondania – jelentette ki sajtótájékoztatóján Tóbiás József.

Az elnök-frakcióvezető azzal indokolta kijelentését, hogy az a 250 milliárd forint, amit a jegybankelnök éppen most szándékozik eltüntetni, a devizahitelek forintosításából és az alacsony árfolyamon tartott forintból származik, tehát közpénz, az adófizetők pénze. Minden egyes forintnak a költségvetésben a helye – figyelmeztetett, hozzátéve, hogy vannak olyan válságban lévő területek, ahol azonnali segítségre van szükség. Példaként az oktatást, az egészségügyet és a szociális területet említette.

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja levélben fordult a köztársasági elnökhöz, kérve, hogy semmisítse meg a Nemzeti Otthonteremtési Közösségről szóló jogszabályt, mert az ellenkezik a jelenlegi alaptörvénnyel. A NOK magában hordozza a korrupció lehetőségét, és nem szolgálja azoknak az érdekét, akiknek szükségük lenne arra, hogy fedél legyen a fejük fölött.

Tóbiás József elmondta, hogy a hétfői frakcióülés harmadik témája a Fidesz médiapolitikája volt. Akik ezt alakítják, nem veszik tudomásul, hogy a közösségi és a független média minden eszközzel azon dolgozik, hogy megmutassa a valóságot. Elfogadhatatlan, hogy a nemzeti hírközlési hatóság nem tesz semmit, amikor az közmédia nem közli ellenzéki politikusok nyilatkozatait vagy valótlan, egyoldalúan beállított híreket tesz közzé, az ellenvélemény beállítása nélkül.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok