Matolcsynak mennie kell!

Matolcsy György méltatlanná vált a posztjára, ezért le kell mondania – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnöke pénteken, a Magyar Nemzeti Bank előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a nemzeti bank az urizálás, a pazarlás és a titkolózás fellegvárává vált. Az elmúlt hónapokban kiderült, hogy a jegybank saját magára egyre többet költ, miközben nem vállal felelősséget például az oktatásért vagy az egészségügyért.

A jegybankban a köz pénze van, amit vissza kell adni a költségvetésnek, hogy a válság sújtotta területek, mint az egészségügy és az oktatás gyorssegélyben részesülhessen – fogalmazott a pártelnök.

Miután újabb felvételek jelentek meg arról, hogy mi zajlott a Nemzeti Választási Iroda előtt február 23-án, bizonyítottá vált, hogy választási csalás történt. Tóbiás József követelte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság üljön össze, a tények ismeretében semmisítse meg Erdősi Lászlóné kezdeményezését, és adjon helyt a valódi népszavazásnak: dönthessenek az emberek a vasárnapi zárva tartás megszüntetéséről.

Az MSZP továbbá kezdeményezi, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Kubatov Gábort – tette hozzá.

A pártelnök szólt a március 15-i tüntetésekről is. Mint mondta, elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök viccnek minősíti több tízezer ember követelését a közoktatás rendszerének megváltoztatásával kapcsolatban, és azt, hogy tömegek álltak ki gyermekeink jövőjéért és a szabadságért.

Hangsúlyozta, a miniszterelnök feladata lenne, hogy tárgyaljon az érintettekkel, és nézzen szembe a valósággal: az oktatás területén rendszerváltásra van szükség.

Kapcsolódó párttagok