Belföld | Munkát, kenyeret! munkanélküliség
2012. március 05. 16:15

Meddig folytatják még a népnyúzást?

A szocialista politikus arról kérdezte a kormányt, hogy "meddig folytatják még a népnyúzást", hiszen szerinte a kormány mindenkitől elveszi a forrásokat, aki kiskeresetű és kiszolgáltatott, miközben pedig a megélhetés egyre drágul. Emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt az MSZP kormányzása idején aki részt vett a közfoglalkoztatásban az a jelenlegi 47 ezer forint helyett 60 236 forintot keresett, aki pedig nem, az a jelenlegi 22 800 helyett 28 500 forintban részesült.

A sajtótájékoztatón Gúr Nándor kérdésére, hogy miként értékelik az államtitkári választ, Tóth Imre és Komjáthi Imre a Munkát, kenyeret mozgalom alapítói karjaikkal obszcén kifejezésre utaló mozdulatot tettek. Tóth Imre szerint "a nagy semmi volt, amit az államtitkár elmondott; nesze semmi fogd meg jól." Szerinte "szégyen", hogy ilyen képtelenségek hangozhatnak el az Országgyűlésben.

Komjáthi Imre szerint vérlázító, hogy az államtitkár belerúgott az egyszerű emberekbe, ezért ki kell szélesíteni a mozgalmat. Arra a kérdésre, hogy pontosan hogyan, a mozgalom alapítója úgy válaszolt: "ha Hongkongba mennek, akkor is ott fog a mozgalom egyik embere ülni egy rizses tálban és az arcukba fogja mondani, hogy aljasok."

Gúr Nándor hozzátette: a mozgalom filozófiája - miszerint meg akarnak élni és azt akarják, hogy másik is megéljenek - "egybevág" az MSZP filozófiájával is és mindketten egy szolidáris világot akarnak építeni.