Meg kell állítani a vidék kifosztását!

Az MSZP szerint meg kell állítani, hogy a "fideszes földmaffia" kifossza a vidéket, azt, hogy "fideszes párttagkártyával rabolják le a terület alapú támogatásokat".

Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: számos gazda akár támogatás nélkül is szeretné visszakapni az általa korábban művelt földet, amelyet elvettek tőlük azért, hogy olyan "nyakkendősöknek" adják, akik csak a terület alapú támogatásért igényelték azt.

A támogatások szerinte a Fidesz számára nem a mezőgazdaság fejlesztésére szolgálnak, hanem arra, hogy azokat a barátoknak átjátszva, elég támogatót nyerjenek meg.
    
Harangozó Gábor azt üzente a nagyobbik kormánypártnak: kezdjenek el félni, mert a baloldal minden ilyen ügyet ki fog vizsgálni. Emellett olyan földbérleti rendszert vezetnek be – fűzte hozzá -, amelyben a helyi gazdák döntenek a területek odaítéléséről.

Mudri György szocialista európai parlamenti képviselőjelölt a tájékoztatón azon véleményének adott hangot, hogy a kormány alkalmatlan az ország képviseletére az Európai Unióban, mivel sorra veszíti el a csatákat. Szólt a tokaji névhasználat ügyéről, de úgy fogalmazott: vesztésre állunk a pálinka, a földvita vagy az akác ügyében is. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor keletre vinné Magyarországot, de a markát még mindig a Nyugat felé tartja.