Belföld | bizottságok frakció parlament
2014. április 30. 20:30

Megalakult az MSZP-frakció

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja szerda délután.

Az ülésen számos, a következő ciklusbeli parlamenti működéshez szükséges döntés született. A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a frakció szervezeti és működési szabályzatát. Döntés született a frakcióvezetésről is.

Mesterházy Attila az MSZP-frakció vezetője lett. Tóbiás József általános és gazdasági, Lukács Zoltán társadalompolitikai, Harangozó Tamás jogi és biztonságpolitikai, Tóth Bertalan pedig kül- és nemzetpolitikai ügyekért felelős frakcióvezető-helyettes lett. Tisztségükre egyhangú szavazással választották őket.

Az MSZP parlamenti képviselőcsoportja Hiller Istvánt szintén egyhangúlag jelölte a parlament alelnökének. Gúr Nándor és Hiszékeny Dezső a parlament jegyzői lesznek, Szabó Sándor pedig az IPU alelnökévé vált, ugyancsak a frakció egyhangú döntése értelmében.

A Költségvetési bizottság elnökének Burány Sándort, a Nemzetbiztonsági bizottság elnökének pedig Molnár Zsoltot választotta a frakció, mindkét esetben egyhangú támogatással.

Alelnöki funkciót láthat el a Törvényhozási bizottságban Bárándy Gergely, a Mentelmi bizottságban Józsa István, a Honvédelmi és rendészeti bizottságban Harangozó Tamás, a Kulturális bizottságban Kunhalmi Ágnes, a Népjóléti bizottságban Korózs Lajos, a Gazdasági bizottságban Tóth Csaba, a Mezőgazdasági bizottságban Harangozó Gábor, a Vállalkozásfejlesztési bizottságban pedig Varga László. A frakció szervezési igazgatója Legény Zsolt lett.

Megválasztásukat egyhangúlag támogatta a frakció.

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja a következő időszakban kritikai, de alternatívákat felmutató ellenzéki szerepre készül.