Belföld | közlekedés főváros
2012. szeptember 03. 12:52

Megbukott a budapesti városvezetés

Horváth Csaba hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: nem sikerült megtudni, mit gondol Tarlós István a jövőről, mit Budapestről, hogyan kívánja védeni a fővárosban élők érdekeit. Ugyancsak megválaszolatlan kérdésnek nevezte, hogy miért áll a város vezetőinek érdekében a kórházak "államosítása", az infrastruktúra elvesztése, az iskolák állami kézbe adása. Úgy vélte, ezek mind súlyosan sértik a fővárosiak érdekeit.

A szocialista politikus a BKV "megbénulását" is felrótta a városvezetőségnek, és értelmetlennek nevezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) létrehozását, amely álláspontja szerint a BKV rovására költött magára tízmilliárd forintot. Emellett bírálta a BKK busztenderét is.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője választ vár arra, hol tart a dugódíj kérdése, továbbá arra, hogy a városvezetés "csak új adókból vagy a kormánytól kikényszerített forrásokból kívánja finanszírozni" a közösségi közlekedést.

A kulturális élet változásai kapcsán Horváth Csaba kifogásolta az Újszínház ügyét, amelyet szavai szerint Tarlós István maga idézett elő azzal, hogy kinevezte "Csurka vazallusát", Dörner Györgyöt, aki a "gyűlöletkeltés politikáját kívánta színpadra állítani".

A fővárosi szocialista képviselőcsoport vezetője szót emelt a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházásának egyik projekteleme ellen is, amelynek közbeszerzési eljárásában egy kétmilliárd forinttal drágább ajánlat nyert. Jelezte, hogy ebben a hatósági utat végig kell járni.

Horváth Csaba azt mondta: a városvezetés megbukott, a mostani politikának nem lehet és nem lesz folytatása, de egy tisztességes embernél minimumkövetelmény, hogy emelt fővel távozzon, így arra kérte Tarlós Istvánt, hogy esküjét megtartva, a budapestieket szolgálva végezze munkáját.