szon.hu | Belföld | Nyíregyháza végkielégítés
2016. február 23. 15:26

Meghamisított jegyzőkönyv, jogellenesen felvett végkielégítés...

Meghamisított jegyzőkönyv, jogellenesen felvett végkielégítés...
Nyíregyháza – A kormányhivatal épülete előtt tartott sajtótájékoztatót kedden az MSZP megyei szervezete. Dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő szerint Magyarországon, főként a fővárostól távolodva az „urambátyám” településvezetői stílus a divat.

– Meghamisított testületi jegyzőkönyv, jogellenesen felvett végkielégítés és egy polgármester, aki hosszú hónapokig maradhat törvénytelenül a pozíciójában. Ez csak néhány példa, melyek azt tükrözik, hogy a hatalmi önkény a mindennapjaink része. A törvényesség betartatásának érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal és a megyei kormánymegbízott lassan, vagy egyáltalán nem lép fel – fogalmazott dr. Harangozó Tamás, aki kiemelte: a volt nyírbogáti polgármester ügyében a kormányhivatal és a Legfőbb Ügyészség ellenkező álláspontra helyezkedett, s csak ezután fizette vissza végkielégítésének nettó összegét dr. Simon Miklós.

– Felszólítom Kozma Pétert, a kormányhivatal vezetőjét, hogy lássa el a törvényességi felügyeletet úgy, ahogyan azt kellene – nyomatékosított dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó párttagok