MTI/mszp.hu | Belföld | Mengyi Roland posta spéder zoltán
2016. augusztus 19. 13:15

Mengyi Roland csak "gyalogáldozat"

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgeti annak kiderítésére, miként kerülhetett "Spéder Zoltán befolyása alá a Magyar Posta" egy darab, 50 millió forintért megvásárolt részvénnyel.
Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján jó kezdetnek nevezte, hogy a főügyész csütörtökön kikérte Mengyi Roland  mentelmi jogát, azonban szerinte ez az ügy csak "gyalogáldozat" a Fidesztől.
 
Ezzel kapcsolatban azt kérdezte, Mengyi Roland vajon képes-e egyedül pályázatokat kiíratni vagy kiírásokat megváltoztatni, amiért aztán esetlegesen kérhetett bármilyen előnyt magának. 
 
Hozzátette: a legfőbb ügyésznek vizsgálnia kell, hogy milyen további szereplők vannak a Voldemrt-ügyben, történt-e minisztériumokban bármilyen olyan cselekmény, ami segítette Mengyit az ígéretét betartani.
 
A politikus szerint a kormánypárt az elmúlt időszak más botrányairól szeretné elterelni a figyelmet, példaként említette azokat a kormányzati döntéseket, amelyek eredményeként szerinte Spéder Zoltán blokkolhatta az állami döntéshozatalt a postánál.
 
Az MSZP azt szeretné, ha ezt az ügyet felderítené egy parlamenti vizsgálóbizottság, megállapítva azt is, melyik miniszter hibázott és kellene ezért távoznia a kormányból.