Mennyi jutott a haveroknak a pályázatokból?

Ez az egyik legnagyobb, legalpáribb bűncselekmény, amit el lehet követni – mondta Varga László országgyűlési képviselő a 168 Óra című lapból megismert szövevényes bűnügy kapcsán, amelynek „Voldemort nagyúr” néven Mengyi Roland fideszes képviselő az egyik főszereplője.

Pénteki sajtótájékoztatóján Varga rámutatott, hogy szociális szövetkezetekre és hátrányos helyzetű emberekre szánt uniós forrásokról ellopásáról van szó a nyilvánosságra került anyagokban, és az egyértelmű bizonyítékokra hivatkozva lemondásra szólította fel a fideszes politikust. Kijelentette: a vádhatóságtól olyan hatékonyságot vár el ebben az ügyben, amilyennel Rogán Antal joghurtos támadóival szemben járt el az ügyészség.

Pap Zsolt, pártunk tiszaújvárosi elnöke arról beszélt, hogy az újságcikknek köszönhetően most már pontosan lehet tudni, mekkora részesedést kért Mengyi „Voldemort” Roland a sikeres pályázatokból. Felvetődik a kérdés, hogy a hirdetésekben Tiszaújvárosra és környékére bejelentett több tízmilliárd forintos beruházásokból mennyi jut a fideszes haveroknak – hívta fel a figyelmet. A nyilvánosságra került lehallgatási jegyzőkönyvek alapján ugyanis ez akár 50-90 százalék is lehetett.

Tiszaújvárosban becsületesen dolgozó tisztességes emberek laknak – jelentette ki Pap, és a város jó hírnevének megőrzése érdekében arra kérte Mengyi Rolandot, gondolkozzon el rajta, mikor mond le, és mikor tisztázza magát a bíróság előtt, de úgy vélekedett, hogy az lenne a legjobb, ha Mengyi ezt minél hamarabb megtenné.