Mennyibe kerül Spéder Zoltán barátsága?

Hiénakormánynak nevezte Szakács László a Fidesz-kormányt, amiért veszélybe sodorja az emberek megtakarításait.

Az országgyűlési képviselő rámutatott a trendre, amely tavaly a DRB Bankkal kezdődött, majd folytatódott a Buda-Cash-sel, a Quaestorral, most pedig elérkeztünk az FHB-tól a Takarékbankig tartó Spéder-birodalomig. A politikus megjegyezte, hogy már tudjuk, mibe került Tarsoly Csaba barátsága, most kiderül, hogy Spéder Zoltáné mennyibe kerül.

Szakács László jelezte, hogy 2012 óta Spéder Zoltán minden egyes törekvését támogatta a kormány, a fejlesztések költségét mindig az állami szektor viseli, a haszonélvezői viszont Spéder érdekeltségei.

A képviselő bírálta és lemondásra szólította fel Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárt, akinek szerinte mindenképpen távoznia kell: akkor is, ha észrevette ezeket az ügyeket és hallgatott róluk; ha pedig nem vette észre őket, akkor alkalmatlan a feladatára, és ezért kell mennie.

Néhányan asztal körül befogják a szemüket, néhányan pedig az asztal alatt osztogatják a közös pénzünket – mutatott rá Szakács László, aki Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztert arra szólította fel, hogy tisztázza: személyesen érdekelt-e a Spéder-birodalom sikereiben.

A politikus azt is jelezte, hogy a sajtó azon értesüléseit, hogy hangfelvételek készültek volna a kérdéses ügyekben, a rendőrség nem cáfolta. Orbán Viktorral és Rogán Antallal kapcsolatban készülhet olyan hangfelvétel, ami zsarolási potenciál lehet? – vetette fel a kérdést, hozzátéve, hogy a sajtó erről az információról kizárólag Spéder Zoltántól értesülhetett.

A közbizalom helyreállítása és a maffiamódszerekkel való leszámolás érdekében nyilvánosságra kell hozni ezeket a felvételeket – jelentette ki.