Mi fizetünk Rogán haverja után?

A kormányváltás után gondoskodni kell arról, hogy ilyen tolvajlás, ami az elmúlt hat évben folyt, még egyszer ne fordulhasson elő – figyelmeztetett szerdai sajtótájékoztatóján Bárány Balázs.

Az MSZP országos elnökségének tagja rámutatott, hogy a  közbeszerzések nem arra valók, hogy a haverokat teletömjék közpénzzel, hanem arra, hogy a közpénzből finanszírozott projekteket a legrátermettebb, és legjobban dolgozó versenyzők valósíthassák meg – a köz érdekében.

Minden adott volt egy jó kis mutyihoz

A politikus annak kapcsán vélekedett így, hogy az Európai Bizottság 334 millió forintra fogja büntetni a Miniszterelnökséget, egy szabálytalan közbeszerzés miatt, amelynek nyertese Csetényi Csaba volt, Rogán Antal haverja és szomszédja.

Pedig jól indult a buli, minden adott volt egy jó kis fideszes mutyihoz – fogalmazott Bárány, említve a kormányablakok népszerűsítésére gyanúsan magasra szabott árat, a mesterségesen és indokolatlanul felgyorsított közbeszerzési eljárást és a győztesen kikerülő havert.

Eddig egyébként nem volna itt semmi rendkívüli: annyi történik csupán, hogy fideszesek passzolgatnak egymás között a mi pénzünkkel, csak ennek most kivételesen nem ibizai parti lesz a vége, hanem vastag büntetés – 334 millió forint – mondta.

Csetényinek megy a szekér

A Fidesz szótárában a közbeszerzés kábé egyenlő a „pénztalicskázás haveroknak” kifejezéssel – tette hozzá Bárány Balázs, emlékeztetve arra, hogy láttunk már pár mágikus sztorit, például a tavaly munkaóránként nyolcmillióval gazdagodó, és így az egyik leggazdagabb magyarrá váló felcsúti polgármesterét, Mészáros Lőrincét.
Ahogy a politikus szerint Csetényi Csaba sem ma kezdte a közbeszerzési pályázatok elnyerését: ő reklámozza 390 millióért a Liget Projektet, az ő cégei reklámozhatják a 2007 és 2013 közötti EU-s fejlesztéseket – 335 millióért, ő nyerte az EMMI családbarát kampányait is – 275 millióért, ő reklámozza Budapest gyógyfürdőit is – 150 millióért. A legfrissebb hírek szerint pedig a Miniszterelnökség által PR- és kommunikációs feladatokra kiírt ötmilliárdos közbeszerzést is ő nyerte meg a múlt hónapban.

Nyilván egyik feladatra sem volt a komplett magyar piacon alkalmasabb versenyző, mint Rogán haverja – adott hangot kétkedésének Bárány Balázs, aki szerint a rengeteg közpénznek köszönhető, hogy Csetényi Csaba tavaly 700 millió forint (ami havonta csaknem nettó 60 millió) osztalékot vett ki cégeiből.

Mi fogjuk a büntetést kifizetni Rogán haverja után?

A politikus úgy fogalmazott, hogy teljesen fölösleges megkérni a Fideszt, hogy hagyják abba a pénztalicskázást, mert ők ilyenek, ilyen a természetük, nem tudnak és nem is akarnak mást csinálni. Ugyanakkor felszólította Rogán Antalt, hogy tisztázza magát: milyen módon járt közben azért, hogy a haverját ilyen szépen kitömjék közpénzzel az elmúlt években, és van-e ebben személyes érdeke?

A Miniszterelnökséget pedig arra szólította fel, hogy ne az adófizetők pénzéből fizesse ki a 334 milliós büntetést, hanem adja ki azt is Csetényi Csabának. Fizesse ki ő, zsebből, mert a korábban felsorolt adatok alapján vélhetően telik majd rá neki.

Felháborító, hogy kitömik ezt az embert a mi pénzünkből, de az emiatti büntetést is nekünk kellene kifizetni – jelentette ki Bárány Balázs.

NVB: ne legyenek gyávák!

2020-08-21 19:28

Kapcsolódó párttagok