Belföld | tankönyvek Illés Zoltán közoktatás
2013. szeptember 11. 11:55

Mi lett a tankönyvekkel?

Az MSZP-s politikus azt mondta, a kormány olyan vezetőkre bízta a tankönyvellátást, akik eddig még csak sikertelen cégeket vezettek, és félő, hogy ugyanúgy tönkreteszik azt, mint korábban Esztergom gazdálkodását, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. vezetői közül ugyanis többen Meggyes Tamás egykori polgármester környezetében dolgoztak.

Azt ígérte, ha az MSZP kormányra jut, visszállítja a tankönyvpiac korábbi rendjét: árleszorító hatású versenyhelyzetet teremt, helyreállítja az állam és a piac együttműködését, újra szabaddá teszi a tankönyvek kiválasztását és gördülékenyebbé a kiszolgálást.

Kunhalmi Ágnes a sajtótájékoztatón arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy távolítsa el a kormányból Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, amiért megengedhetetlen stílusban válaszolt Szél Bernadett LMP-s képviselőnek a parlamentben. Véleménye szerint a fideszes politikusnak a közéletben sincs helye.

Az MSZP-s politikus hozzátette: Illés Zoltán úgy beszélt, mint ha azokból az erkölcstankönyvekből tanult volna, amelyeket most vezetnek be.

Illés Zoltánt kedden arról kérdezte az LMP-s Szél Bernadett, hogy a kormány miért nem lépett fel a korábban tervezett verespataki bányanyitás ellen. Az államtitkár válaszában azt mondta, "attól hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos", valamint butaságnak, baromságnak minősítette az ellenzéki képviselő szavait, és azt tanácsolta neki, hogy a "miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára". Szavaiért Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója kért elnézést.