mszp.hu | Belföld | Szabó Tünde tao pénzek | Sport
2016. január 23. 12:50

Miért bujkál a sportért felelős államtitkár?

Vannak olyan ügyek, ahol a közös cél elérése érdekében párbeszédre van szükség. A magyar sport ilyen - erről Bárány Balázs beszélt sajtótájékoztatóján.

Az MSZP elnökségi tagja  elmondta, hogy több kérdést is feltettek Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak, választ azonban nem kaptak.

A TAO-s pénzek elszámolása átláthatatlan, egyes sportágakba ”tízesével ömlenek a milliárdok”, míg más sikeres sportok, mint az úszás, alig kapnak valamit.

Korábban Szabó Tünde az úszószövetségi főtitkáraként arról beszélt, szeretné elérni, hogy az úszás is részesüljön a TAO-s milliárdokból, de ez mind a mai napig nem valósult meg. Ezért joggal merül fel a kérdés, hogy megváltozott-e az álláspontja, vagy ha nem, akkor hogyan szeretné a régi célját megvalósítani.

De más gondok is vannak: példul nagyok az aránytalanságok egy-egy sportágon belül is. Felcsút ezerszer annyi támogatást kap, mint egy másik, átlagos egyesület.

Az MSZP pontosan ezek miatt javasolta a sportági és az egyesületi TAO-plafont. Szeretnénk tudni, hogy ezt vajon támogatja-e az államtitkár.

Ha Szabó Tünde nem csak ”tortadísz” a fideszes sportoligarchák irányította magyar sportban, és ha tényleg az ő kezében van az irányítás, akkor kérjük, hogy álljon ki, és mondja el véleményét! - zárta sajtótájékoztatóját Bárány Balázs.

Kapcsolódó párttagok