Miért fél a gazdáktól, miniszter úr?

Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter menekül a felelősség elől.

Mai Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a szocialista politikus elmondta: semmilyen kérdésre nem adott konkrét választ a miniszter, és próbálja elkenni az igazságot annak ellenére, hogy már a miniszterelnök is belátta a pályázati rendszer tarthatatlanságát, és Kehi-vizsgálatot rendelt el a Hortobágyi Nemzeti Parkot érintő földhaszonbérleti szerződések kapcsán.

Az MSZP azt követeli, hogy ez a vizsgálat terjedjen ki több megyére, ugyanis Gőgös Zoltán szerint elképzelhető, hogy strómanok által alapított cégek nyertek többek között Újfehértón.

A képviselő szerint például Pélpusztán 3000 tehén takarmányellátását jelentő 600-700 hektáros területből 315 hektárt nyertek „annak a Mikó Ferencnek a dolgozói, aki már közel 3000 hektárt művel a térségben, és az összes trafikot megnyerte Enyingen”.

Gőgös Zoltán elmondta: nem azokkal a gazdákkal van vitája, akik tisztességesen jutottak földhöz, viszont a Mesterházy-kormány nem fogja hagyni, hogy fiktív lakcímre bejelentkezett emberek, „földbéres strómanok” vigyenek el földterületek több évtizede működő állattartók elől.