Belföld | Quaestor Matolcsy
2015. március 23. 11:30

Miért hagyták elmenekülni a fideszes pilótajáték főszereplőit?

Nyilatkozzon az összes kormánytag és országgyűlési képviselő, hogy tudott-e a Quaestornál várható eseményekről, és a botrány kirobbanása előtt, illetve után vett-e ki pénzt onnan! - szólított fel az MSZP alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Lukács Zoltán szerint a kormánytagoknak és a képviselőknek büntetőjogi felelősségük tudatában kellene ezt a nyilatkozatot megtenniük.
    
Mint mondta, megítélésük szerint a magyar hatóságok megmagyarázhatatlanul lassan dolgoznak ebben az ügyben. Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy ennyire lelassult "az egyébként ilyen ügyekben rendkívül gyors ügyészség". Lukács Zoltán ennek okát a politika nyomásgyakorlással magyarázta.
    
Kifogásolta, hogy az elnök-vezérigazgató ellen az ügyészség nem rendelt el kényszerintézkedést, holott szerinte ellentmondó hírek vannak arról, Tarsoly Csaba, a Quaestor vezetője elérhető-e a hatóságok számára.
    
Azért hagyják szabad lábon a Quaestor vezetőjét - "aki a Fidesz ismert gazdasági háttérembere" -, hogy el tudja tüntetni azokat az iratokat, amelyek terhelőek lehetnek a kormányzati szereplőkre? - kérdezte Lukács Zoltán.
    
Úgy fogalmazott, "a hatalomnak érdeke, hogy a Quaestor vezetője továbbra is szabad lábon legyen".
    
Lukács Zoltán ismét lemondásra szólította fel Matolcsy György jegybankelnököt.