MTI/mszp.hu | Belföld | Balog Zoltán gyermekéhezés
2017. szeptember 22. 13:52

Milliárdokat spórolt a rászoruló gyermekeken a kormány

Az MSZP szerint ezen a nyáron is milliárdokat spórolt a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetésén a kormány, mert 208 ezer gyermekből 80 ezer nem kapta meg az egyszeri napi meleg ételt.
Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, csaknem kétmilliárd forintot spórolt a rászoruló gyermekeken a kormány.
    
Hozzátette: 2014-ben 2,6 milliárd, 2015-ben 3,7 milliárd, tavaly pedig 1,6 milliárd forint volt ez az összeg.
    
A politikus felszólította a kormányt, hogy ne csinálja tovább ezt "az aljasságot", ne viselkedjen így tovább a gyerekekkel.
    
Bangóné Borbély Ildikó hétfőn a parlamentben azonnali kérdést tesz fel Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a gyermekétkeztetésről.
    
Az MSZP-s képviselő azt mondta, hétfőn ismét benyújtja a tavasszal már lesöpört törvénymódosítását, amely biztosítaná, hogy a kormány a gyermekétkeztetésre szánt összeget csak a gyermekekre költheti.
    
Kérdésre válaszolva közölte, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma mérte fel, hogy az iskolákban hány hátrányos helyzetű gyermek van.
    
Ha tudják, hogy 208 ezer rászoruló gyermek van, akkor miért kellett a törvénybe belerakni azt a félmondatot, hogy a szülőnek kérnie kell az ingyenes étkezést - tudakolta. Szerinte azért fogalmazták így meg a törvényt, mert a kormány tudatosan spórolni akart ezzel az összeggel.
 

Kapcsolódó párttagok