Minden idők legnagyobb megszorítását hozza az Orbán-csomag

A költségvetési bizottság elnöke szerint minden idők legnagyobb megszorítását hozza az Orbán-csomag, amit a nemzetgazdasági miniszter minapi bejelentése tett világossá. 

Burány Sándor szerdai sajtótájékoztatóján felidézte Varga Mihálynak egy konferencián elmondott szavait, amelyek szerinte arra utalnak, hogy mintegy 1700 milliárd forintos megszorítást zúdítanak a társadalomra a következő három évben. 

A szocialista politikus bírálta, hogy mindezt egy olyan négyéves kormányzás után teszi a kabinet, amelynek eredményeként 4 millióan élnek a létminimum alatt. Kijelentette: pártja tiltakozik minden olyan megszorítás ellen, amely ezt a számot növeli. 

Burány Sándor választ vár a kormánytól arra, igaz-e, hogy megadóztatnák a nyugdíjakat, bevezetnék a fizetős egészségügyi szolgáltatásokat és tömeges elbocsátásokra készülnek a közszférában. 

Leszögezte: az MSZP elvárja, hogy lehetőleg szeptember 30-áig, de még az önkormányzati választások előtt tisztázza a kormány, honnan akarja elvonni az 1700 milliárd forintot.