Mindenkit megillet az a pénz amiért megdolgozik

Az MSZP tűrhetetlenek tartja a magyar jövedelmi viszonyokat, ezért továbbra is 50 százalékos általános béremelést sürget.

Az MSZP tűrhetetlenek tartja a magyar jövedelmi viszonyokat, ezért továbbra is 50 százalékos általános béremelést sürget.  

Korózs Lajos, országgyűlési képviselő szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az Eurostat legfrissebb statisztikáira hivatkozva azt mondta, Magyarországon közel 4 százalékkal emelkedett a szegénységben és nyomorban élők száma, míg eközben Lengyelországban 6 százalékkal, Romániában 5 százalékkal, Szlovákiában 2 százalékkal, Csehországban pedig fél százalékkal javult ez az arány.
    
Mindez azt mutatja, hogy az Orbán-kormány az elmúlt néhány évben "Európa Bangladesévé tette Magyarországot" és az életszínvonal és a bérek területén már kivezette Magyarországot az Európai Unióból - mondta az ellenzéki politikus.
    
Kiemelte, a jövedelmi viszonyok az egészségügyi és a szociális ágazatban a legelfogadhatatlanabbul alacsonyak. "Ha összehasonlítjuk, sem a második világháborúban, se Rákosi idején, se a Kádár-rendszerben ilyen nyomorult keveset ezek az emberek nem kerestek" - fogalmazott.
    
Korózs Lajos példaként említette, hogy míg Budapesten az egészségügyben dolgozók átlagjövedelme havi 150 ezer forint, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 124 ezer, Békés megyében pedig 125 ezer forint. Ennél is rosszabb a beteghordók helyzete, akik a fővárosban 104 ezer forintot, Szabolcsban pedig csak 54 ezer forintot keresnek - tette hozz a politikus.
    
A politikus aláhúzta, pártjának van erkölcsi alapja béremelést sürgetni, hiszen - mint mondta - "mi voltunk az utolsó kormány, amely fizetésemelést adott az egészségügyben és a szociális szférában".

Kapcsolódó párttagok