Mit tud Balog Zoltán Mengyi Roland üzelmeiről?

Az MSZP választ vár Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy kitől és mikor szerzett tudomást Mengyi Rolad üzelmeiről és milyen minisztériumi vizsgálatot indított az ügyben.

Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn a minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján felidézte a 168 óra múlt héti cikkét, amelyen azt írták, hogy Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő 2015-ben kenőpénzért cserébe biztosított előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál.

Az ellenzéki képviselő Balog Zoltánnak tett fel kérdéseket a cikk állításaival kapcsolatban, így például arra kért választ, hogy milyen kapcsolatban áll a minisztérium az ügyben érintett Public Sector Consulting Kft.-vel, felülvizsgáltatta-e már a tárcavezető a több milliárdos TÁMOP uniós forráselosztást, illetve igaz-e, hogy az alkotmányos költség a minisztériumhoz köthető emberek kenőpénze volt. Varga László szerint Balog Zoltánnak arra is válaszolnia kellene, hogy Köpeczi-Bócz Tamás államtitkárt részben emiatt az ügy miatt mentette-e fel.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy vélte: az egész ország és a közélet érdeke, hogy kiderüljön, kik szövetkeztek a legrászorulóbbaknak szánt források elrablására. Jelezte: a kérdéseket a parlament őszi ülésszakán is felteszik majd a miniszternek, illetve kérdéseket intéznek a legfőbb ügyészhez is.

Egyértelmű, hogy a Fidesz az intézményesített korrupció rendszerét valósítja meg Magyarországon - mondta Varga László.

Kapcsolódó párttagok