mszp.hu | Belföld | 888.hu G. Fodor Gábor Századvég
2016. január 31. 13:13

Mocsok vagy tisztesség? - Válaszút előtt a fideszes alapítvány

A Századvég Alapítványnak meg kell válnia G. Fodor Gábortól és Keresztesi Pétertől, ha nem akarják, hogy a 888.hu portálon megjelent mocskolódó írás szégyenfoltja rajtuk maradjon – jelentette ki Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke és frakcióvezető helyettese a Századvég székháza előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján. A politikus nyílt levéllel fordult Lánczi Andráshoz, az alapítvány vezető kuratórium elnökéhez, amelyben azt írta: ha a Századvég nem válik meg G. Fodortól és Keresztesitől, azzal vállalja a két ember tetteit és a 888.hu szintjére süllyed.
Lukács Zoltán sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy több mint egy hete jelent meg az a gyalázkodó írás a G. Fodor Gábor által irányított 888.hu portálon, amely politikai oldalaktól függetlenül mindenkit felháborított. „Ettől mocsoktól, ahogy mi nevezzük, még a jobboldalon is elhatárolódtak. Az ELTE rektora etikai vizsgálatot indított G. Fodor Gábor ellen, és a közvélemény is általános megvetéssel reagált.”
 
Lukács rámutatott, hogy a gyalázkodó írás mocska a Századvégre is ráfröccsent, hiszen a 888.hu portál főszerkesztője, G. Fodor Gábor jelenleg is a Századvég stratégiai igazgatója, a portált működtető cég vezérigazgatója pedig Keresztesi Péter, a Századvég Alapítvány kommunikációs és marketing-igazgatója. Az MSZP alelnöke szerint a Századvégnek lépnie kell, ha nem akarja vállalni a szégyent és a mocskot, amit a két munkatársa rákent. „Levelet írtam Lánczi Andrásnak, a Századvég Alapítvány kuratóriumi elnökének, és arra kérem, hogy lépjen ebben az ügyben. Felhívtam a figyelmét, hogy állításuk szerint a Századvég saját állítása szerint hozzájárul a demokratikus politikai kultúra terjesztéséhez, és ha ez még fontos számukra, akkor meg kell válniuk G. Fodor Gábortól és Keresztesi Pétertől.”
 
Lukács Zoltán szerint ha a Századvég továbbra is ragaszkodik ehhez a két emberhez, azzal a nevükhöz köthető mocskolódó írás nézeteit is vállalják és a 888.hu szintjére süllyednek. „Ez a mocsok most a Századvéget is beszennyezi. Rajtuk múlik, hogy így marad-e” – fogalmazott az MSZP alelnöke, aki a Lánczi Andrásnak írt levelét a sajtó képviselői előtt dobta be a Századvég postaládájába. Ezt követően egy üzenetet is elhelyezett a székház kerítésén arra az esetre, „ha netán a levél elkerülné a figyelmüket”.