Modern rabszolgaságot építenek a közszférában

A családok nemzetközi napja alkalmából közös sajtótájékoztatót tartott Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője és Gurmai Zita az MSZP elnökségi tagja pénteken Budapesten.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a nagyarányú kivándorlás következtében az érintett családok már szinte csak az interneten tudják tartani egymással a kapcsolatot.

Mindeközben a kormány konvergenciaprogramja háromszázmilliárdos kivonást jelentene a szociális ágazatnak - hangsúlyozta.  

Problémaként említette még, hogy a közszférában dolgozók bére évek óta nem nő, kevesebb jut a családi támogatásokra, munkanélküli ellátásokra és szociális támogatásokra.

A politikus szót emelt azon gyakorlat ellen miszerint a KLIK a közszférában dolgozó embereket elbocsájtja állásából, majd közmunkásként újraalkalmazza azonos munkakörben kevesebb pénzért, juttatások nélkül.

A képviselő ezért jelképesen ”Családbarát” munkahely kitüntetést szorgalmazott a KLIK-nek és Lázár János minisztériumának.

Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagja, a Nőtagozat elnöke elmondta: bizonyos családoknak tényleg jobban megy, például a miniszterelnök vejének, aki ismét nyert egy 181 milliós közbeszerzést, illetve a Deutsch-család is jól járt, hiszen az MTK 3 milliárdért kap focistadiont.

A nemzetközi családnap arra figyelmeztet bennünket, hogy Magyarországnak jelenleg családellenes kormánya van, ugyanis szétszakítják a családokat; apák, anyák, gyerekek menekültek külföldre az Orbán Viktor által rendszerré tett kilátástalanság elől - jelentette ki a politikus.

Azért kell dolgozni, hogy ne csak a fideszes családoknak, hanem minden magyar családnak jobb legyen - hangsúlyozta Gurmai Zita hozzátéve, ezért javasolja az MSZP az alapvető élelmiszerek körében az 5 százalékra történő áfacsökkentést és a legalább nettó százezer forintos, mindenkit megillető minimálbért.