Mondja ki a kormány, hogy nem lesz szingliadó, különben a tömeg kényszeríti ezt ki!

Az MSZP szövetséget ajánl mindazoknak, akik ellenzik a szingliadót – mondta szombati sajtótájékoztatóján Gurmai Zita.

Érjük el együtt, hogy az Orbán-kormány mondja ki: soha nem vezetnek be szingliadót és soha nem különböztetik meg hátrányosan a három gyermeknél kevesebbet nevelő nőket – hívta fel hazánk polgárait az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke, aki egyben pártunk Nőtagozatának elnöke is.

Gurmai Zita úgy vélekedett, hogy az Orbán-kormány ugyanúgy be fogja vezetni a szingliadót, mint a vasárnapi boltbezárást. Az ütemterv ugyanaz: az üzletek vasárnapi zárva tartását is a KDNP javasolta, azon is felháborodtak az emberek. Először azt az ötletet is elvetették, végül a Fidesz-KDNP kormány mégis bevezette.

Jelezte, hogy az MSZP ezért írásbeli kérdést nyújt be a kormánynak és világos, egyértelmű választ vár arról, hogy nem lesz szingliadó! Hozzátette, hogy amennyiben a Fidesz ezt nem hajlandó kijelenteni, akkor a tömeg erejével kell őket figyelmeztetni: nem tehetnek meg mindent a magyar emberekkel!

Gurmai Zita hangsúlyozta, hogy a vasárnapi boltbezárás bizonyítja: bármit hazudnak a kereszténydemokraták, az Orbán-kormány meg fogja adóztatni az egyedül élő 30 év feletti nőket és férfiakat, és törvényt hoz arról, hogy ne lehessen vezető pozícióban az a nő, akinek nincs legalább három gyermeke.

Azt üzenjük a Fidesznek, takarodjanak az emberek hálószobájából és magánéletéből – mondta a politikus, és kijelentette: nem hagyjuk, hogy az Orbán-kormány a vasárnapi boltbezárás mintáját követve szingliadót vezessen be és megbélyegezze a három gyermeknél kevesebbet nevelő nőket.

Kapcsolódó párttagok