Belföld | Veszprém időközi választás
2015. február 21. 15:01

Mozgósít az MSZP

A veszprémi és a tapolcai választáson is nyerni fognak a Magyar Szocialista Párt által támogatott jelöltek Gőgös Zoltán szerint.

"Kész Zoltán Veszprémben, Pad Ferenc pedig a tapolcai körzetben nyerni fog" - mondta Gőgös Zoltán Veszprémben szombaton sajtótájékoztatón, megjegyezve, hogy ezzel folytatódik az a sorozat, amit Horváth Imre kezdett Újpesten.

Elmondta, hogy több mint háromszáz aktivista van jelen a városban, hogy "megmondják az embereknek, kezükben van a jövőjük". Ez azt jelenti, ha vasárnap az "esélyes ellenzéki jelöltre szavaznak", akkor elindulhat Magyarországon egy folyamat, melynek vége a Fidesz bukása lesz - magyarázta.

"Érezhetően elég intenzív déli szél fúj, ami ezen a környéken mindig viharral végződik, a vihar vasárnap jön és nagy biztonsággal leviszi a tetőt a Fidesz házának tetejéről" - fogalmazott a politikus.

Gőgös Zoltán szerint bár vannak viták a Kész Zoltán mögött felsorakozott szövetségen belül, egy dologban egyetértés van: Orbán Viktor diktatúrájának véget kell vetni.

Az MSZP elnökhelyettese a Lisszabonban ülésező európai szocialisták üdvözletét is tolmácsolta, akik szavai szerint arról tanácskoznak, hogy milyen Európát képzelnek el a következő évtizedekben. Ez olyan Európa lesz, ”amelybe minden vélemény belefér”, és ezek ütköztetéséből alakul ki egy korrekt demokratikus köztársaság – tette hozzá.

"Azért vagyunk itt, hogy a demokrácia-szeretetünket bebizonyítsuk, ezt szeretnénk ma átadni Veszprémnek" - fogalmazott az elnökhelyettes.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani vasárnap, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.