Munkahelyrombolás a mezőgazdaságban

A Fidesz munkahelyeket ígért, de munkahelyrombolást hajt végre - jelentette ki Legény Zsolt, országgyűlési képviselő pénteki Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
 
A politikus kifejtette, több tízezer munkahely megszűnéséhez és a feketefoglalkoztatás térnyeréséhez vezethet a kormány által múlt hét pénteken bejelentett döntés, miszerint 150 ezer euró felett megvonják a területalapú támogatásokat.
 
Az agrártámogatási rendszer átalakítása miatt Legény Zsolt jövő hét szerdára összehívta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának rendkívüli ülését, ahová várja Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének, illetve a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezetének elnökét.
 
Mint mondta, azért vált szükségessé az ellenőrző albizottság összehívása, mert a szakszervezeteknek nem volt lehetőségük valós tárgyalásokat folytatni a kormánnyal a támogatási rendszer átalakításról.
 
A petrezselyemgyomlálás közben égési sérülést szenvedett ötven alkalmi munkás esetét említette Budai Bernadett szóvivő példaként arra, mennyire fontos az illegális foglalkoztatás visszaszorítása.