Nagyobb, igazságosabb és fenntarthatóbb rezsicsökkentést!

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azt közölte: a fűtési szezon kezdetével 11,1 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távfűtés ára.

Török Zsolt azt mondta, az MSZP minden intézkedést támogat, aminek eredményeként az emberek jobban élhetnek, az Orbán-kormány miatt ugyanis a többségnek romlottak az életkörülményei.

A szocialista párt ugyanakkor nagyobb, igazságosabb és fenntarthatóbb rezsicsökkentést javasolt - tette hozzá. Véleménye szerint nagyobb rezsicsökkentést tenne lehetővé a villamos energia világpiaci árának csökkenése, igazságosabb lenne, ha a rászorulók több segítséget kapnának, mint a gazdagabbak, energiamegtakarítási, hőszigetelési programokkal pedig fenntarthatóvá lehetne tenni háztartási kiadások csökkentését.

Azt, hogy a Fidesz-KDNP felszólította a bankokat, november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseket pedig módosítsák az ügyfelek javára, Török Zsolt úgy kommentálta: a kormánypártok három éve csak ígérgetnek a bajba jutott adósoknak, de eddig csak olyan intézkedéseket hoztak, amivel a tehetősebb hiteleseknek - köztük saját maguknak - segítettek.

A szocialisták várják a kormány konkrét javaslatait - közölte a szóvivő, hozzátéve, a hiteleseken valószínűleg már az új kormánynak kell segítenie 2014 után. Azt mondta, az MSZP egy új gazdaságpolitikával először a forint árfolyamát erősítené meg.