Ne a kiskeresetűek terhei nőjenek!

Simon Gábor a bizottság szocialista elnöke elmondta, egyáltalán nem nyugtatta meg a bizottsági ülés eredménye. A szolgáltatók nem fejtették ki az álláspontjukat a szolgáltatásromlásról, sőt arról sem szóltak, hogy biztosan nem hárítják-e át a csökkentés árát fogyasztókra.

Simon Gábor jelezte, pártja több panaszt is kapott a fogyasztóktól arról, hogy a szolgáltatás minősége jelentősen romlott az elmúlt időszakban.

Elmondta, az MSZP támogatja a családok terheinek csökkentését, különösen az elmúlt három év családokat sújtó intézkedései miatt, de azt nem, hogy ennek eredményeként a szolgáltatók költségcsökkentései végül a lakosságnál jelenjenek meg. „Nem szeretnénk, hogy a kiskeresetűek, a kisfogyasztók kapják végül nyakukba a szolgáltatókra kiszabott terheket.”

Elfogadhatatlan lenne, ha a takarékoskodás oda vezetne, hogy a szolgáltatók az ügyfélszolgálatokon, a hibabejelentésen, a karbantartáson, a hibaelhárításon, vagy hálózatfejlesztés területén spórolnának, illetve elbocsátásokra kényszerülnének.

Simon Gábor ezért felszólította a Fidesz-KDNP frakciót és a kormányt, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg. Majd bejelentette, javaslatot tett egy ellenőrző rendszer elindítására, mely alapján a bizottság a szolgáltatók tevékenységéről folyamatos visszajelzéseket kaphatna.