mszp.hu | Belföld | Bősz Anett Elios OLAF Tiborcz István
2018. április 03. 13:54

Ne az adófizetőkön verjék le Orbán köreinek bűneit!

Ne az adófizetők pénzéből fizessék majd ki a miniszterelnök vejének ügyei miatt ránk rótt büntetést, ha majd fellépnek ellenünk az OLAF-jelentés kapcsán – követelte budapesti sajtótájékoztatóján Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője.

A két politikus úgy vélekedett, hogy fizetni annak kell, aki ebbe a bajba belekeverte az országot, tehát Orbán Viktor köreinek. Külön megemlítették Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét, aki véleményük szerint a vagyonával kell, hogy feleljen a visszaélésekért, s e vagyon elárverezése fedezetet is nyújtana a büntetésekre.

Bősz Anett és Bárány Balázs hetek óta járja az országot, és jelképesen zár alá veszik a Tiborcz és érdekeltségei által felhalmozott elképesztő ingatlan-vagyont. Mint köztudott, a miniszterelnöki vej nemrég az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által vizsgált, bűnszervezetben elkövetett csalási ügybe keveredett, ami miatt Magyarországra akár 13 milliárd forintos büntetést is kiszabhatnak. A vádak szerint Tiborcz István túlárazott és silány minőségű lámpákkal árasztotta el Magyarországot az uniós adófizetők kárára.

A Tiborcz-vagyon jelképes zár alá vételének utolsó állomása volt a keddi, Andrássy úti sajtótájékoztató, amellyel kapcsolatban a Magyar Liberális Párt az alábbi közleményt adta ki:

Bősz Anett, Bárány Balázs: hiába fenyeget a Fidesz házőrző cége, a Változás Szövetsége elszámoltatja Orbán Viktor strómanjait!


Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja az Andrássy úti Brill palota előtt zárta a Változás Szövetségének március elején indított akciósorozatát, melynek célja az volt, hogy bemutassuk Orbán Viktor vejének csodaszámba menő vagyonosodását és több tízmilliárd forintot érő ingatlan-portfólióját.

A Liberálisok és az MSZP politikusa hetekig járta az országot, és jelképesen zár alá vette a Tiborcz Istvánhoz köthető ingatlanokat, szerintük ugyanis az Elios-botrány miatt az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által várhatóan kiszabott 13 milliárd forintos büntetést nem az adófizetők pénzéből, hanem Tiborcz István törvénytelen vagyonából kell megtéríteni.

Az Orbán Viktor vejének legfényűzőbb luxusszállodáit, palotáit feltérképező akciónk első állomása a budapesti Mahart-ház volt, majd Gőgös Zoltánnal, az MSZP elnökhelyettesével kiegészülve a keszthelyi Helikon szállodát vettük szimbolikusan zár alá. Az akciónkat a turai Schossberger-kastély előtt folytattuk, ahol a Fidesz házőrző emberei perrel fenyegettek minket, ha a palota előtti közterületen (!) hagyjuk a luxusingatlan előtt kifeszített sárga szalagunkat. A sorozatunk utolsó helyszínén, az Andrássy úti Brill-palota előtt szintén a Valton Security Kft. emberei vártak minket, és a sajtótájékoztató végéig szemmel tartottak minket.

Bősz Anett elképesztőnek nevezte, hogy a Fidesz kigyúrt biztonsági őrökkel próbálja megakadályozni, hogy leleplezzük Tiborcz István mesés vagyonát. Erőfitogtatással, félelemkeltéssel, fenyegetéssel azonban nem tudják megakadályozni, hogy a Változás Szövetsége a kormányváltás után elszámoltassa Orbán Viktor és a Fidesz strómanjait. Kitartunk amellett, hogy a túlárazott és silány minőségű Elios-lámpák miatt kiszabott büntetést Tiborcz István vagyonából, és nem közpénzből kell visszafizetni. A Változás Szövetsége április 8-a után vissza fogja állítani a független magyar ügyészséget, és az összes gyanús beruházást ki fogja vizsgálni. Senki nem kerülheti el a felelősségre vonást a magyar emberek megkárosításáért!