MTI/mszp.hu | Belföld | Gömöri Zsolt paralimpia sport | Sport
2016. augusztus 29. 13:20

Ne büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!

Felvetődik a gyanú, hogy a paralimpikonok egy fideszes bosszú áldozatai, ezért a szocialisták arra szólítják fel a Fideszt és a kormányt, hogy ne büntesse a paralimpikonokat, hanem adjon nekik ugyanakkora jutalmat, mint az olimpikonoknak – mondta Varga László frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint felvetődik a gyanú, hogy a Fidesz Gömöri Zsolt, a Paralimpiai Bizottság volt elnöke és a testület korábbi fideszes érintettségű tagjainak botrányai miatt bünteti a paralimpikonokat.

Hozzátette: a Fidesz csak úgy tudja ezt az állítást cáfolni, ha megszünteti az olimpikonok és a paralimpikonok közötti megkülönböztetést, de ha ezt nem hajlandó megtenni, akkor az MSZP az Országgyűlésben kezdeményezi, hogy ugyanakkora jutalommal ismerjék el a paralimpikonok teljesítményét, mint az olimpikonokét.

Emlékeztetett arra, hogy még 2008-ban, az MSZP kormányzása idején a jutalom ugyanannyi volt, azonban a Fidesz-kormányzása alatt először 70 százalékra, majd felére csökkentették a paralimpikonoknak adható juttatást. Ez egy nagyon rossz üzenet a magyar társadalom számára, nem szabad, hogy különbség legyen egy ép és a fogyatékkal élő sportoló teljesítménye között – jelentette ki Varga László hozzátéve, hogy a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesülete is tiltakozott az ügyben.

Kapcsolódó párttagok