Ne csak Mengyit vizsgálják, hanem az egész bűnbandát!

Az MSZP bűnpártolás miatt feljelentéskiegészítést tesz az ügyészségen a sajtóban korrupcióval gyanúsított Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ügyében.

Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azzal indokolta lépésüket, hogy a 168 óra legfrissebb száma szerint a nyomozók már készültek rajtaütni a kormánypárti képviselőn, miközben kenőpénzt fogadott el. Ez valamilyen csoda folytán mégsem történt meg, kíváncsiak volnánk ennek okaira - fogalmazott.

Bárány Balázs hangsúlyozta továbbá, a hetilap legújabb cikkéből az is kiderül, hogy az ügyben érintett Fidesz-közeli vállalkozó pályázatíró cégénél már készültek a következő pályázatra, illetve az is, hogy a tevékenységük az egész országra kiterjedhetett.

Az MSZP ezért követeli, hogy az ügyészség vizsgálata terjedjen ki az egész fideszes bűnbanda tevékenységére. Követelik továbbá, hogy hozzák nyilvánosságra az ügy még titkos dokumentumait, jegyzőkönyveit - tette hozzá a párt elnökségi tagja.

Bárány Balázs kiemelte, az ügyészség csütörtöki sajtótájékoztatóján nem jelenthet be mást, csak azt, hogy azonnali hatállyal kezdeményezi Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését. Hozzátette, az ügy nem állhat meg az első kis hal elkapásánál, hiszen a 168 óra információi szerint a a legmagasabb fideszes körökig vezethetnek a szálak.

Bárány Balázs Orbán Viktor miniszterelnököt is felszólította, hogy a Fidesz elnökeként kezdeményezze Mengyi Roland eltávolítását a kormánypártból.

Miután a legfőbb ügyész kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését, Bárány Balázs az ügyészség sajtótájékoztatóját követően megköszönte a független újságírók munkáját és elmondta, úgy tűnik, hogy megvan a kishal, de az egész hálózat felgöngyölítését szeretné elérni.

MSZP - Timeline | Facebook

Az ügyészség bejelentette, kezdeményezik Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését. Bárány Balázs: A kishal tehát megvan. Nem állunk le! http://bit.ly/2b1pvu9