Ne érje hátrány Magyarországot!

Az MSZP-s Szanyi Tibor szavai szerint bár külföldről és belföldről nézve is aggodalomra okot adó állapotok uralkodnak Magyarországon a gazdaság- és a külpolitikát illetően, az ellenzéki párt "higgadtan és nyugodtan kezeli" a híreket és politikusai "nagyon azon vannak, hogy semmilyen szankció ne érje Magyarországot".

Az MSZP elnökségének tagja pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, aggasztó az a kép, ami a nagyvilágból érkezik Magyarországról és az a kép is sötét, ami az országon belülről látszik.

Úgy fogalmazott: az MSZP politikusai azon dolgoznak, hogy az esetleges szankciók mellett "a mindennapokat beárnyékoló apróbb hátrányok se következzenek be", valamint azon, hogy "tartsák valamennyire a lelket az európai döntéshozókban", mert legkésőbb 2014-ben az MSZP képes lesz átvenni a kormányzást.

Szanyi Tibor kiemelte: ebben a törekvésében az MSZP számít szövetségeseire is, valamint a kormány számára is segítséget nyújtanak, ha a kabineten "eluralkodik a józan ész".

Hozzátette, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is azért utazott a közelmúltban Brüsszelbe, hogy "preventív módon" tegyen a Magyarországot esetlegesen érő hátrányok ellen.