Ne herdálják tovább a romáknak szánt támogatásokat!

Farkas Flórián lemondását követelte Teleki László országgyűlési képviselő az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) előtt tartott sajtótájékoztatóján. A politikus úgy vélte, ha Farkas nem megy magától, Orbán Viktornak kell leváltania.

Teleki rámutatott, hogy a RomNet hírportál tényfeltáró cikkei nyomán egyértelmű, hogy milliárdos nagyságrendű foglalkoztatási támogatásokkal nem tudnak elszámolni, pedig lett volna helye: az 1,6 milliárd forintból tízezer gyermek kaphatott volna egy éven keresztül 15 ezer forint ösztöndíjat, elég lett volna ugyanennyi diák részére egy felzárkóztatási vagy tehetséggondozási programhoz, esetleg 1600 család szociális bérlakásának felépítéséhez.

Orbán Viktor valljon színt: színjátékot akar játszani a romáknak szánt pénzekkel, vagy felelősségteljesen dönt, és azonnal pótolja ezt az összeget egy olyan alapítvány irányába, amely végrehajtja azt a programot, amelyet az ORÖ nem valósított meg – adott hangot a képviselő az MSZP követelésének, hozzátéve, hogy az adófizetők pénzét az ORÖ vezetői és képviselői nem herdálhatják tovább.

Kapcsolódó párttagok