Nem a valóságot tükrözi az "együtt az ország" szlogen

A párt szóvivője szerint az ország egy része biztosan együtt van, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy négy millió ember él a létminimum alatt, és hónapról hónapra növekszik azoknak a száma is, akik dolgoznak, de mégis egyre szegényebbek lesznek, mert az Orbán-kormány érzéketlen a problémáik iránt.

Török Zsolt hangsúlyozta: az Orbán-kormány elmúlt másfél-két éves tevékenysége miatt egy átlagos, kétgyermekes, kétkeresős családnak havi körülbelül 30 ezer forinttal ér kevesebbet a fizetése, ha pedig devizahitelük is van, akkor még havi 15 ezer forint pluszköltséget jelent a kabinet eddigi gazdaságpolitikai "ámokfutása".

"Így nem lehet azt mondani, hogy együtt az ország, mert együtt lenne, ha éreznénk a kormány részéről is a szolidaritást, de épp az ellenkezőjét tapasztaljuk (...) a fideszeseknek luxusóvoda jut, másoknak meg luxus az óvoda" - fogalmazott a szóvivő.

Hozzátette: a kormány 10 milliárd forintot költ a Terrorelhárítási Központra, holott ebből a pénzből, idén 7000 forinttal lenne olcsóbb az iskolakezdés minden kétgyerekes családnak, a "néptől elszakadt miniszterelnök" konzultációs akcióira költött egymilliárd forint pedig bőven fedezné az ingyenes nyári gyermekétkeztetés költségeit a legrászorultabbaknak.
   
Kijelentette: az MSZP szolidaritást, igazságos adórendszert és támogatási politikát, valamint növekedésösztönzést és gazdaságélénkítést vár a kormánytól.